SLIDE1

Like capcai in here all things can be mix, put together, and absolutely delicious. Cause this is not common capcai. This capcai is burned out.

21 October 2015

Tagged Under:

My Version of 40 Important Milestones You Can Have In Your Life Besides Getting Married

Share

Karena meski sudah berusia tiga puluh tahun, saya masih merasa hidup ini kog biasa-biasa saja. Lalu berusaha mencari pembenaran apa sih yang sudah saya raih. Lalu menemukan artikel ini di thoughcatalog, 40 Important Milestones You Can Have In Your Life Besides Getting Married, mari kita lihat seberapa banyak yang sudah diriku berhasil capai. 

Pssst.. tapi menurut saya artikel ini cuma seru-seruan saja.. dont take it (too) seriously. 

  1. Signing a lease for an apartment that’s completely yours. Kostan diitung tak? Itung lah ya. It's completely mine kan ya. 
  2. Doing something that’s terrified you your entire life. Saya takut banget banget dengan ketinggian. Jadi harusnya ngambil bungee jumping or sky diving gitu.. but nope. Belum. Turun dari seluncuran kolam renang aja aku masih ga mau.
  3. Going through a painful breakup and refusing to let it drown you. I (alhamdulillah) am never going through a painful break up, and hope my mariage will last until death do us part. Tapi kalau melalui masa-masa suram saat bersama-sama merenda kasih ya pernah lah. Dan we are survived and getting stronger. Alhamdulillah. 
  4. Asking for a raise when you know you deserve it. PNS ieu.. PNS. Raise datang tanpa diminta (dan ga berdasarkan kinerja lah ya.)
  5. Giving money – that you don’t have quite enough of yet – to people or causes that need it. Check.
  6. Discovering or rediscovering spirituality in your life. Saya pernah bilang kan kalau tidak terlahir sebagai muslim saya mungkin akan menjadi atheis yang pada prinsipnya tidak mempercayai Supreme Being. Semua hal bisa dijelaskan dengan logika dan ilmu pengetahuan. Tapi untunglah saya lahir sebagai muslim dan bertemu suami yang sholeh. Kalau dulu banyak keyakinan dan kepercayaan suami yang bikin saya "Plis ah.. jangan ditelan bulat-bulat." sekarang sudah di tahap "Okelah." Dan somehow.. buat hidup lebih tenang ya. 
  7. Taking your parents on a vacation. Belum... doain ya mak! Umroh gitu aja kita rame-rame?
  8. . …Or even just out to dinner. Saya pernah ngajakin mama kencan berdua aja. Pijit-pijit cantik yang dilanjut makan. Terus pernah diajakin papa makan sushi. Meski dari awal saya tahu papa bakal ga doyan, we are talking a man who even doesnt like pizza, ya mari kita coba. Dan benar aja emang ga suka. Ga kemakan bahkan. Hahaha. I love date with them. Harus dipersering lagi.
  9. Reconnecting with an old friend that you’ve always regretted losing touch with. Mmm... ini belum. Baeklah. Mari dibikin list teman-temannya.
  10. Giving a heartfelt, well-written, meaningful speech as the Best Man or Maid of Honor at the wedding of someone who is very special to you. Di Indonesia apa ya yang mirip-mirip ini? Belum sih. Sepertinya mari dibikin postingan. 
  11. Accepting a job or promotion that pulls you out of your comfort zone and places you in a city or country where you barely know anyone. Belum.
  12. Buying or leasing a car completely on your own. Belum.. selama masih bisa naik angkutan umum.. why i need car for myself. (bilang aja ga berani nyetir..cibir pembaca)
  13. Reaching a point in your life where, even if you still care about your looks, you’re more concerned with your character, your choices, and the people you surround yourself with. Alhamdulillah.. iyes.
  14. Embarking on a journey to lose weight or get in shape, because you feel that it’s what your body truly needs to be healthier. Ongoing progress.. semoga istiqomah ya.. *tutup segala camilan yang ga sehat di kantor*
  15. The first time you solve a major problem in your life without seeking advice or approval from those around you. Major problem? Not yet. Eike masih meminta pendapat Tuan Suami.
  16. Making a huge physical change that you want, but aren’t quite ready for yet – a major haircut, a piercing, a tattoo, a hair color change, a wardrobe that you’ve always always felt was more “you,” etc. Belum... i want a piercing tapi mihil ya bok.. ratusan ribu aja selubangnya. Dan belum berani makai blazer neon buat ngajar. Padahal pengen.
  17. Deciding to go back and get your Masters if you feel that that’s the best thing for you to do at this moment in time.  I will! *pecut diri sendiri*
  18. Getting on your own health insurance plan. BPJS diitung ga? Hihi.
  19. Quitting a perfectly good job – not because it’s a challenge or it’s difficult, but because it makes you truly miserable and unhappy. Belum.. :(
  20.  …And quitting said job without telling or “asking” your parents first, because you’ve already figured out how you can budget out your savings until you find something else. Belum lah ya. Kalaupun saya keluar dari pekerjaan sekarang, rasanya ga mungkin kalau ga ngobrol terlebih dahulu dengan Mama Papa. Bukan soal dampaknya terhadap keuangan tapi lebih karena melepas pekerjaan mapan di tempat yang bagus. 
  21. The first holiday you spend with friends instead of family. sebagai pelaku LDM, hari libur adalah harta berharga yang inginnya hanya saya habiskan bersama keluarga. Thats why i never attend a wedding on weekend except it held at Bandung. Sampai suatu saat taman-teman SMP saya ngajakin reuni. Di Bandung sih.. tapi nginap. Jadi tetap mengurangi jatah waktu saya bersama keluarga. Sempat gegana (red: gelisah galau merana. Dangdut pisan.) sampai saya nekat memutuskan ikut reuni. And that one of my best decison. Love the reunion and the squad. 
  22. Getting to that age where you buy your own plane tickets home, instead of begging your parents to do so for you. Lah.. ini kan sudah jadi perantauan sejak kapan tahun ya.. mudik tahunan dan ditambah perjalanan dinas. Hihi. 
  23. Changing a tire by yourself on the side of the road, with no help. Belum. Dan semoga ga usah. Hahaha. 
  24. . …Or, if that would be a disaster, signing up for your own AAA membership.  Belum. Tapi sepertinya bakal memilih ini saja.
  25. Getting to the point where you make appointments on your own for things like physicals and dermatology check ups – with no insistence from your mother. Ngerasa perlu melakukan check up sih udah. Tapi... baru ala kadarnya. Bukan full med check gitu.
  26. Going on your first vacation with a significant other – paid for by you two and you two alone. Udah sih... lah secara kawinnya aja udah lama ya. Tapi liburan yang bukan mudik lebaran ini udah lamaaaaaa banget. Aku mau lagi.  
  27. Developing your own honest, genuine political beliefs. Not because you want to sound smart at parties, but because as you get older, you’re starting to become less naive and more concerned about important issues that your country faces.  Belum.. saya belum merasa politik itu menarik untuk diikuti dan diperdebatkan (sehingga memutuskan tali silahturahmi)
  28. Owning a piece of furniture in your place that wasn’t a giveaway from your parents, wasn’t found on the street, and wasn’t purchased at IKEA.  Sudah.. will write about it later.
  29. Having certain luxuries that you like to spend your hard-earned money on once in a while, like super soft bedsheets, or a massage, or a really delicious bottle of wine. Sudah.. dan banyak. Hahahaha. 
  30. . …And getting to the maturity level where you can tell the difference between treating yourself, and being financially reckless and irresponsible. Errrrr.. i can tell the difference and i knew it.. but i can resist the urge. Hahahaha.
  31. When you have people over for dinner – and it’s a meal you cooked by yourself.  Not yet. Gak pede saya. Kalau masak buat keluarga kicik nan bahagia ini saya pede. Kalau buat orang lain, belum pede. Ya suami kalau ga makan kan bakal dipelototin yes? 
  32. Finding out, and actually understanding, what the hell adeductible is. No... i even need google translate to understand what is adeductible. And.. secara eike PNS yang mana pajaknya nihil.. jadi ya.. ga perlu sih.
  33. Telling someone you love them without knowing for sure whether they love you back. Ke anak kicik sombong tapi kesayangan bunda masuk hitungan ga?
  34. Feeling genuinely happy when your friend hits a huge milestone, and learning to not worry about the small bout of jealousy or panic you feel over it. Yes.. bahkan saya terlecut. Sini kan anaknya panasan. Baru panik nyari beasiswa setelah melihat banyak temannya yang ngelanjutin sekolah ke Inggris. Panik aku.. panik. Kalau ga gitu santai-santai aja.  
  35. Getting on your own cell phone plan, and realizing that when you’ve overused your data, there are no more family arguments to be had. It’s just you and your credit card, paying the overage charges on your own. Eike ga pakai pasca bayar...
  36. Setting up a 401K, because you want to. Not because someone lectured you about the importance of it. Belum... Hiks. 
  37. Traveling to a city you’ve always wanted to explore, and paying for everything on your own dime. Belum.. hahaha. 
  38. Reaching an age where you know how to admit when you’re wrong. Errr... udah tahu sih.. tapi kadang-kadang (sering ding) males minta maafnya.
  39. Finding that one book that changes your life, even if it’s in the smallest way possible. Harry Potter termasuk? 
  40. Getting to a point in your life where you look at teenagers and college kids and think I’m so glad I’m not in that stage anymore, as opposed to I’d give anything to go back. Iyes.. masa-masa itu emang indah. Less responsibility. Less wories. Having fun and go crazy. Tapi Saya menikmati masa-masa ini kog.
Hasil akhir, Sudah tercapai 17 poin,  yang belum 19 poin, dan  ragu-ragu 4 poin. Masih banyak ya ceu yang belum, mostly financial things. Jadi ingat artikel 10 Things to Know about money Before You are 30.

Lalu... ini postingan blog apa daftar link buat artikel lain sih? Yah.. yang penting bisa ngobatin kangen kan. *smirk*
Post a Comment